Leti hladi, zimi greje, šta je? FOX klima uređaji. – Foxelectronics Leti hladi, zimi greje, šta je? FOX klima uređaji. – Foxelectronics

Leti hladi, zimi greje, šta je? FOX klima uređaji.

Septembar 2018.

Jesen je doba kada temperature variraju i smenjuju se u velikom rasponu između dana i noći, i zato je korišćenje klima uređaja u ovom periodu najisplativije. Zašto? Klima uređaji troše manje električne energije u poređenju sa toplotnom energijom koju emituju. To znači da za 1.1kW utrošene električne energije, klima emituje 3-5kW toplotne energije (podaci se odnose na klimu kapaciteta 12000 btu).

Kao što smo napomenuli pored velike ekonomičnosti u odnosu na druge električne vidove grejanja, klima uređaji počinju da greju neposredno po uključivanju što je čini idealnom za dogrevanje u prelaznom periodu.

Obična (ON/OFF) ili INVERTER klima? Večita dilema šta odabrati. Naravno to zavisi od vaše potrebe i načina na koji ćete koristiti klima uređaj. Za razliku od ON/OFF klima uređaja, gde kompresor klime ili radi punim kapacitetom ili je isključen, INVERTER tehnologija omogućava rad kompresora prema potrebi i samim tim promenljivu potrošnju struje. Sledeća bitna razlika je i u tački smrzavanja u spoljnoj jedinici. Kod FOX ON/OFF klima sistema, donja temperatura rada iznosi -70C, dok INVERTER modeli mogu grejati i na temperaturi od -150C.

Kako većina ljudi koristi klima uređaje u letnjim/toplim periodima godine, za hlađenje prostora, iz sigurnosnih razloga ( kako se tokom letnjih dana ne bi slucajno prebacilo na mod grejanja) i zbog lakšeg korišćenja ( korisćenje COOL moda, bez mogućnosti geške u odabiru), na pojedinim FOX klima uređajima, funkcija grejanja nije dostupna odmah, već je potrebno izvršiti setovanje (podešavanje) daljinskog upravljača. Ukoliko je ovo slučaj sa vašim klima uređajem ovo veoma lako podešavanje možete izvršiti na način prikazan ovde (str.12). Ovu radnju je potrebno uraditi samo jednom.

I na kraju pitanje, koju veličinu klima uređaja izabrati? To svakako zavisi od prostora koji želite da hladite/grejete. Klima 12-ica (12000 btu) uglavnom pokriva 60m2 otvorenog prostora. U zavisnosti od rasporeda prostorija klima uređaj ne može u svim prostorijama da postigne jednaku temperaturu. Kako prostor diktira mogućnost maksimalnog iskorišenja klima uređaja, možda je nekada bolje kupiti dve manje klime (12000 btu) nego jednu većeg kapaciteta (18000 btu).

Pored osnovnih karakteristika klima uređaja, pogledajte i ostale napredne funkcije, kao i ponudu naših klima uređaja ovde. Koliko verujemo u kvalitet naših klima uređaja pokazuje činjenica da pružamo garanciju u trajanju od 5 godina, uz uslov redovnog održavanja i registraciju uređaja na sajtu.

Želimo Vam sigurnu kupovinu!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial